Omgeving

Balaia Village is gelegen in de Algarve, een populair toeristengebied. Het is de Rivièra van Portugal met dit verschil dat er volop ruimte is en de zee er zeer schoon is. De warme golfstroom van de Atlantische Oceaan zuivert het zeewater voortdurend, waardoor het zeewater het schoonste van het Iberische schiereiland is. Dit is een weldaad die de Franse en Spaanse kusten niet meer kennen. Daarnaast kunt u in de Algarve vrijwel altijd geniet van de zon, met ruim 3000 zonuren per jaar heeft de Algarve namelijk het record in Europa.

Olhos d’Agua

Het van oorsprong kleine vissersdorpje Olhos d’Agua is inmiddels een gezellige badplaats geworden. In de zomer is het hier een drukte van belang. In het voor- en najaar is het hier relatief rustig. Het gezellige, kleine centrum met zijn restaurants, cafees en terrasjes biedt het gehele jaar voldoende sfeer. Het tussen de rotsen gelegen strand is schitterend. Langs de kust kunt u mooie wandelingen maken naar Vilamoura of Albufeira.

Olhos d’Agua ligt op 6 kilometer van het oude centrum van Albufeira. Naar het uitgaanscentrum in Praia da Oura is het 3,5 kilometer. Overdag zijn er regelmatig busverbindingen naar omliggende plaatsen.

Albufeira

Albufeira is van oorsprong een vissersdorp, dat nu uitgegroeid is tot de populairste en gezelligste vakantieplaats van de West-Algarve. Het gezellige oude centrum heeft zijn charme weten te behouden. Onlangs is het centrale plein en de omgeving geheel opnieuw bestraat en opgeknapt. Rond dit plein bevinden zich veel restaurants, winkels, snackbars, pubs en cafeetjes met terras. Het populaire strand bereikt u door een voetgangerstunneltje of via trappen. In de avond is er een gezellige drukte en is het een ideale plek om lekker te flaneren, iets te eten of gewoon te genieten van de activiteiten op het plein.

Iets verderop bevindt zich Praia dos Pescadores, het strand van de vissers, waar talrijke bootjes op het strand liggen. In de omgeving van Albufeira zijn diverse andere mooie stranden, meestal onderbroken door die kenmerkende rotsformaties.

De meeste vakantiebestemmingen liggen aan de oostkant van Albufeira, Praia da Oura. Hier loopt ook de ‘Strip’, de lange bekende uitgaansstraat met zijn vele restaurants, bars, terrasjes en discotheken. Voor uitgaansliefhebbers een waar eldorado tot in de kleine uurtjes. Richting het oosten gaat Praia de Oura over in Santa Eulalia. Een ruim opgezette vakantieplaats met enkele restaurantjes en aan de grillige rotskust een aantal mooie baaien met kleinere zandstranden.

Iets buiten Albufeira ligt de nieuwe Marina (jachthaven), nog meer naar het westen komt u in het gebied Sao Rafael. Een rustige omgeving met enkele eet- en drinkgelegenheden en uiteraard ook hier enkele mooie stranden.

Liefhebbers van culinair

Voor de culinaire liefhebbers zijn er tal van uitdagingen in de omgeving, van kleine typisch Portugese “huiskamer” restaurants tot luxe restaurants met michelin sterren. In de directe omgeving vindt u onder andere het met 2 sterren bekroonde Vila Joya. Voor de lunch en het diner een eldorado, houdt u wel rekening met het prijsniveau.

Vlak tegenover het park vindt u het 5 sterren hotel St. Eulalia Beach Resort, daarin bevinden zich meerdere kwalitatief goede restaurants met verschillende prijsniveaus. Het restaurant Le Club heeft zonder meer het mooiste uitzicht op zee. Op de rotsen boven het strand vindt u het daarbij behorende St. Eulalia Restaurant, heerlijk buiten dineren aan mooi met linnen gedekte tafels en redelijke prijzen. Let alleen even op het “tempo” van de bediening, die houden namelijk flink de gang erin. Wilt u rustig dineren dan moet u dat wel duidelijk aangeven.